Sunday, April 10, 2011

Remy Ishak & Maya Karin - Cun Selalu [OST Cun]


Siapa Belum tonton filem Cun, cerita berunsur komedi di lakonkan oleh Maya Karin, Remy Ishak dan ramai lagi.

Sinopsis Filem Cun :

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‘Meletops’ ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‘Meletops’ dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‘Meletops’ sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk… Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‘Meletops’.

Triller :Laaayyyaaannnnn........

Remy Ishak & Maya Karin - Cun Selalu [OST Cun]
Download MP3 (klik kanan dan open in new tab)

Lirik :

Aku suka bila kau ketawa
Kau buat ku senyum ke telinga
Aku suka bila kau tersipu
Merah muka hendak sembunyi malu

Aku di sini dengan kamu
Kalau boleh biarlah selalu
Kerna kau kini ada dalam hati ku
Hanya kau dan aku sentiasa

Pedulikan apa orang kata
Kita berdua sama saja
Hanya ingin cari bahagia
Aku jumpa waktu kita bersama
http://kukongsilamanku.blogspot.com/2011/04/remy-ishak-maya-karin-cun-selalu-ost.html
Buangkan tisu basah air mata
Pimpin tangan ku utk selamanya
Jangan biarkan hati kamu resah
Kasih aku temu percayalah

Kau Dalam Diri Ku Selalu }
Engkaulah Yang Aku Mahu  2x

Hanya Ingin Bersamamu… 4x
Hanya Ingin Bersama Kamu


KREDIT

0 komen korang:

Post a Comment

 
Powered by Blogger